Békés András

2023. június 20., kedd Békés András


A KI KICSODA, a közélet általa kiválasztott személyek szakmai pályafutásáról igyekszik általános, összefoglaló tájékoztatást nyújtani.

Ezeken a Web-oldalakon tisztelők és munkatársak ezt a szakmai pályafutást igyekeznek árnyalni, megörökíteni Ádám Ottó azon kiemelkedő személyes szakmai adottságait, melyeknek örömteli megtapasztalását mai napig szívükben és zsigereikben őrzik.

Az alkotó ember életének van azonban egy másik oldala is – a magánélete.

Ez legtöbbször nem látható, de fontossága rendkívüli, s ha nincs rendben, ígéretes nagy karrierek is zátonyra futhatnak miatta.

Ádám Ottó magánszférája életének zavartalan, biztos bázisa ahhoz a gazdag köztevékenységhez, amit kifejtett. Szépen, gondosan, racionálisan, de figyelmességekkel mindig tele, pedánsan tiszta otthon, szeretetteljes légkör, bölcs nyugalom, egész életre szóló gyönyörű együttlét a családdal, gyerekek szeretetre, választott hivatásra nevelése, önzetlenül, biztonságos életre juttatása. Barátok és megbecsült kollégák iránt nyílt család, nyílt kapuk, mindig szívélyes segítőkészség, bölcs tanács, józan életvitel. Mindehhez egy csupa szív szerény orvosasszony a háttérben, Ádám Ottó mindenkori biztonsága, jóban-rosszban kitartó, hű társa, életének tartósabb másik fele, gyermekeinek szerető édesanyja, egy áldott, kedves Mária.

A KI KICSODÁ-ban található, a megnevezettekről szóló szöveganyagot nem a szerkesztők, hanem maguk a személyek írják, akiknek a könyvben való megjelenésre lehetőséget adtak. Ebből a szempontból szinte szórakoztató végig lapozni ezt a vastag közel 5 kg-os könyvet, mintegy 22.000 címszót. Ránézésre is érdekes, ki milyen mennyiségben gondolja magát a külvilág számára megjelentetni. A magát közölni vágy olykor alig ismer határokat.

A szemlézés közben jócskán lehet mosolyogni, elképedni, elgondolkodni, meglepődni, örülni, csodálkozni, fejet csóválni.

Közel félévszázados művészi, folyamatos pedagógiai tevékenység, gazdag élet ebben a könyvben Ádám Ottótól 10 sor.

  • Személyes adatok: 4 sor
  • Életút: 5 sor
  • Főbb rendezései: 5 sor

Ennyit gondol közölni önmagáról, pályafutásról.

Ennél kurtább Kicsodát ebben a könyvben alig lehet találni.

Békés András