Akadálymentességi nyilatkozat

Weboldalunkat a fejlesztés első pillanatától kezdve az akadálymentes működés céljával fejlesztettük (accessibility-first).

Megjelenés

Az oldal megjelenésénél kiemelt figyelmet fordítottunk a megfelelő kontrasztarányokra, a szövegtestek és vezérlők kontrasztja minden esetben megfelel a WCAG szabvány AA-s elvárásainak.

Oldalunkon nem használunk félrevezető elemeket, az oldal minden részének van mondandója, nem tereljük el a figyelmet a tartalomról, amiért látogatóink érkeztek.

Kellemes átmeneteket és mozgásokat használunk, ezzel csökkentve az ismétlődő villogások kockázatát.

Interakció

Az oldalon minden az, aminek látszik. Ahogy a nyelv és a látványvilág sem félrevezető, így az interaktív elemek is a legegyértelműbbek és mindegyik rendelkezik különböző állapotokkal, melyeken legalább 2 attribútumuk változik meg. A gombok és kattintható, vagy tapintható elemek megfelelő méretűek, ezzel csökkentve a mellékattintás esélyét.

Az oldal teljesmértékben alkalmas a billentyűzetes navigációra. A [TAB] billentyű ismételt lenyomásával, lehet végighaladni az elemeken.

Az űrlapok az oldal betöltésekor autófokuszt kapnak, ezzel is könnyítve az oldal használatát.

Nyelv

Az oldalon mindenhol a lehető legtisztább egyszerű és egyértelmű módon fogalmazunk.

A hivatkozások szövege egyértelműen jelöli, hogy a kattintással hova vezet.

Az űrlapok esetében egyértelmű címkéket és magyarázószövegeket használunk.

Veszélyforrások

Ugyan a színházak esetében elfogadott korhatár szabvány nincs, az előadásaink mindegyikénél jelöljük, hogy mely életkortól ajánlott a megtekintésük.

A stroboszkópot és ismétlődő fényhatásokat tartalmazó színdarabjaink esetében erre felhívjuk a figyelmet adatlapjukon.

A színházon belüli akadálymentes közlekedésről résszletes tájékoztatást nyújtunk a kapcsolat menüpontban.

Felhasználói adatok

Szigorúan véve az adatkezelés témakörébe tartozik, viszont az oldal használatát könnyítő tényező, hogy az oldal megfelelő használatához minimális mennyiségű információt kérjük el látogatóinktól.

Az oldal minden színházunkkal és műsorunkkal kapcsolatos része bejelentkezés nélkül látogatható. Felhasználói fiók, csak SzínpadOn előadásainkra történő jegyvásárláshoz szükséges. A felhasználói fiók előnye, hogy a jegyeket nem csak emailben küldjük ki, hanem a "Jegyeim" menüpontban is megtalálhatók.

Az oldal a Google Analytics látogatottságmérő eszközt használja, amely sütit helyez el a látogatók esszközén. Ezen kívűl az oldal két sütit használ: a munkamenet megtartására, illetve a kosár tartalmának munkameneten túli megörzésére.

Adatforgalom és reszponzivitás

Oldalunk a lehető legkevesebb állományt használja a működéséhez, azokat is tömörítve és optiimalizálva, hogy a látogatók adatforgalmát ne terhelje.

Az oldal rreszponzív megjelenést használ, hogy a lehető legtöbb eszközön tudja biztosítani a megfelelő felhasználói élményt.

Média

Képek esetében igyekszünk a lehető legtöbb kiegészítő információt biztosítani, hogy képpernyőoolvasóval érkező látogatóink számára is megfelelő élményt nyújtsunk.

Videóink és SzínpadOn előadásaink esetében nem tudjuk garantálni a feliratozást.

Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne a fentiekkel, vagy az oldal működésével kapcsolatban, keresse helpdeskünket emailben a helpdesk@madachszinhaz.hu címen.