Online előadások jegyvásárlási szabályai

Tájékoztató az élő, online előadások jegyeinek vásárlási szabályairól

A Madách Színház Nonprofit Kft. az élő, online előadások, programok közvetítésével összefüggő jegyértékesítéshez saját online-rendszert működtet.

Az online előadásokhoz, a saját honlapján (www.madachszinhaz.hu) kialakított rendszerében a jegyvásárlás szabályai a következőek:

Ezek a szabályok nem térnek el a színházi előadások jegyeinek online-rendszerben történő vásárlása során érvényesülő, már ismert szabályoktól. A Színházban megtartott előadásokra szóló jegyek esetében továbbra is az InterTicket Kft. rendszerében (Jegy.hu) kell mindazt a műveletet elvégezni, melyet az élő, online közvetítések esetében közvetlenül a Madách Színház rendszerében.

A jegyvásárláshoz regisztrációra van szükség, melyhez név (bármely, akár fantázia-nevet, esetleg becenevet is meg lehet adni), e-mail cím és jelszó megadása szükséges. Ezeken felül a vásárlás lebonyolíthatósága érdekében – az un. PSD2 erős ügyfél-hitelesítés bevezetésével – kérnünk kell a magánszemélyektől a teljes (valódi) nevét és pontos (ország, megye, irányítószám, település, közterület megnevezése, házszám) lakcímét.

Ezen adatokat a Madách Színház abban az esetben, ha a vásárlási szándékot jelzi a regisztrált személy, továbbítania kell a vásárlás (a vásárolt jegyek érvényességének időpontja, darabszáma, stb.) adataival együtt a vásárlás fizetési szolgáltatója (az OTP SimplePay) részére. A fizetési szolgáltató által a fizetés lebonyolításához kért további adatok (pl. bankkártya adatai) – a fizetési rendszer zárt működési szabályainak megfelelően – nem kerülnek a Színházhoz.

Ugyancsak át kell adnia az adatokat a számlázás technikai feltételeit biztosító szolgáltató, a Számlázz.hu rendszere (üzemeltetője a KBOSS.hu Kft., székhelye: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b.) részére – akkor is, ha számlát az adott személy nem kér a vásárlásról. Ez a rendszer állítja ki a vonatkozó nyugtát / számlát és továbbítja a Vásárlónak, a Színháznak és a NAV-nak.

A fenti adatok természetes személy esetében már elegendők ahhoz is, ha a Vásárló számlát kér vásárlásáról.

Amennyiben cég vagy vállalkozás, vagy szervezet részére kéri a számla kiállítását, abban az esetben a pontos cégneven kívül székhelyét és adószámát is meg kell adnia.

A Számlázz.hu rendszerében lévő adatokat a Madách Színház is látja, kezeli, melyre jogszabály kötelezi. A számla-adatokat a jelenleg hatályos 2000. évi C. számviteli törvény 169.§. (1) és (2) bekezdése alapján – a jegyvásárlástól számított – 8 évig köteles kezelni, megőrizni.

A Madách Színház a fentiekhez kapcsolódó Adatvédelmi Tájékoztatóját, benne a Süti tájékoztatóval a honlapján közzétette.