Szép Ernő-filmünk szeptemberben az eSzínház Fesztiválon is bemutatkozik!

2023. szeptember 1., péntek Szép Ernő-filmünk szeptemberben az eSzínház Fesztiválon is bemutatkozik!


Az immár több nemzetközi díjjal is jutalmazott EMBERSZAG című film-szín-játék®-unk a szerző halálának 80. évfordulója alkalmából 2023. szeptember 22-október 1. között az eSzínház Fesztivál online felületén is látható lesz.

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre eSzínház Fesztivál egy online színházi seregszemle, melyre magyarországi és határon túli magyar színházak, illetve független társulatok online előadásaikkal nevezhettek, és a beérkezett alkotások közül szakmai zsűri állította össze a 13 darabból álló fesztiválprogramot. A nézők szavazhatnak is az előadásokra, és a legtöbb szavazatot begyűjtő előadásnak a Fesztivál közönségdíját ítélik oda.

A fesztivál online formában Szép Ernő Emberszag című regényéből készült filmünket is közvetíti, amely az idei New York-i ONIROS Film Awards®-on a legjobb életrajzi film díját, Szép Ernő filmbeli alakjának megformálásáért Gyabronka József pedig a legjobb színészi alakításért járó különdíjat nyerte el. A filmet emellett a Buenos Aires-i Literature in Cinema filmszakmai rendezvény a legjobb adaptált forgatókönyvnek és a legjobb színészi alakításnak járó díjakkal jutalmazta, az izraeli Near Nazareth Fesztivál pedig döntős alkotásai közé válogatta.

Az Emberszag online megtekintéséhez jegyek az eSzínház Fesztivál oldalán válthatók.

Tartsanak velünk az eSzínház Fesztiválon és szavazzanak Szép Ernő-filmünkre!