2021. május 27., csütörtök


Döntőhöz érkezett a Madách Színház új magyar musical megalkotására meghirdetett pályázata. A harmadik Madách Musical Pályázat utolsó fordulójába 4 pályaművet juttatott be a Zsűri, amelyek rövid keresztmetszetét már a közönség is láthatja júliusban, a Madách Színház Online Színházában.

A Madách Színház 2010 és 2012 után harmadjára hirdetett pályázatot új magyar musical megalkotására, amelyen kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon. A Zsűri tagjai: Kocsák Tibor zeneszerző, zenei vezető, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Zsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója.

A harmadik Madách Musical Pályázat most lezárult szakaszában 14 pályázó küldte be művének teljes zenei anyagát, szövegkönyvét és kottáját. Ezek alapján a Zsűri négy művet juttatott a döntőbe, amelyekből harminc perces koncertszerű keresztmetszet készül. Ezek rendezője Valcz Péter és Widder Kristóf lesz, a szereplők a Madách Színház Társulatának tagjai. A négy pályamű félórás keresztmetszetét SzínpadON, a Madách Színház Online Színházában mutatjuk be 2021. július 5-én és 12-én. Ezt követően dönt a Zsűri a nyertes pályaműről, amelyet a Madách Színház a 2021-2022-es évadában bemutat.

A Döntőbe jutott művek:

A Madách Színház, értékelve valamennyi elkészült művet, az eddigiekhez hasonlóan, segítséget nyújt azon pályázók számára, akiknek műve nem került a Döntőbe. Rövid ismertető kíséretében tájékoztatjuk a magyarországi színházakat ezekről a művekről, és érdeklődés esetén el is juttatjuk őket.