2024. május 3., péntek


Visszatér a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Les Misérables - A nyomorultak.

A legendás előadás új, fiatal szereposztással várja a teátrum nézőit, a jegyek értékesítése a szeptemberi előadásokra május 10-én reggel 10.00 órakor indul a Madách Színház jegypénztárában, online a madach.jegy.hu oldalon május 10-én 12.00 órától válthatók jegyek.

Szirtes Tamás a Madách Színházban először 1999-ben, majd 2015-ben állította színpadra a Victor Hugo örökérvényű regényéből készült zenés darabot. 2024-ben harmadik újjászületésére készül az előadás, tehetséges, fiatal művészek közreműködésével. 

A musicalirodalom klasszikusa az egyik kedvencem! Külön öröm, hogy most új generációnak adhatunk lehetőséget, hogy életre keltsék az örökérvényű remekművet. Meggyőződésem, hogy a fiatalok ereje és a klasszikus zene kombinációja – új korszak kezdete A nyomorultak történetében – mondja Szirtes Tamás, a darab rendezője.

A korábban Mariust alakító Borbély Richárd és Solti Ádám idén már Jean Valjean-ként léphet színpadra, ahogy Pesák Ádám is. Javert felügyelőt Posta Victor, Csiszár István és Ekanem Bálint alakítják. Marius szerepében Jenővári Miklós és Tóth Dominik egyetemi hallgató lesz látható. A tragikus sorsú Fantine-t Muri Enikő, Simon Boglárka és Zámbó Brigitta keltik életre, míg Cosette-ként Gadó Antitát, Haraszti Elvirát és Kardffy Aishát láthatják a nézők. A minden hájjal megkent kocsmárost Sánta László és Szemenyei János játssza, a feleségét pedig Kecskés Tímea, Peller Anna és Balogh Anna. A nyomorultak magyar rekordere minden bizonnyal Vikidál Gyula, aki az ősbemutató óta állandó szereplője a darabnak. Az első magyar Jean Valjean ezúttal a püspök karakterét formálja meg, Csengeri Attila és Barát Attila mellett.

Az új szereposztás tagjai készítettek egy kedves videót, ITT tudják megnézni.

A teljes szereposztást, valamint további részletek az előadásról megtalálhatók honlapunkon.