2024. február 22., csütörtök


10. születésnapját ünnepli 2024. június 3-án este a Mamma Mia! musical Madách színházi előadása! A jubileumi estén reményeink szerint velünk lesznek mindazok, akik az elmúlt 10 évben részesei voltak a sikernek. Az ünnepi alkalmat a közönségünk számára is emlékezetessé szeretnénk tenni.

10 évvel ezelőtt, 2014 nyarán mutatta be a Madách Színház a Mamma Mia! című musicalt, amely azóta több mint 500-szor került már színre. Az előadást a Madách Színházon kívül az ország több nagyvárosának sportcsarnokában is láthatta a közönség. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Játékok történetében egyedülállóan, 5 évadban, összesen 21 teltházas előadáson aratott sikert a produkciónk.

A Madách Színház és Szirtes Tamás rendező a világon először kapott lehetőséget a jogtulajdonostól, hogy non-replica változatban vigye színre a világhírű ABBA-musicalt. A bemutató 2014 nyarán Szegeden, majd szeptemberében a Madách Színházban volt.

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk c. musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A „The Winner takes it all” című dalról jutott eszébe Judy Craymernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont, hogy írja meg a darabot. A Mamma Mia! ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben, és azóta is folyamatosan műsoron van a londoni West Enden.

A 10 éves jubileumi előadásra a jegyértékesítés 2024. február 23-án, pénteken, reggel 10.00 órakor indul a Madách Színház jegypénztárában, online a madach.jegy.hu oldalon 12.00 órától lehet jegyet vásárolni.

Szeretettel várjuk Önöket a Mamma Mia! jubileumi előadásán!